Om OSS

Solarit grundades av Stefan Söderlund och en kompanjon 2003, men idag drivs och ägs företaget av Stefan Söderlund och Helena Valtersson. Totalt är vi 4 anställda på heltid samt att vi tar in extra personal vid behov, vid till exempel större produktion som kräver högre bemanning.

Affärområdena har genom åren breddats. Solarits grundidé var att utveckla elektronik till solcellsapplikationer, vilket ledde vidare till de tre försäljningsområdena solenergi, konsultation och utveckling av elektronik samt LED-belysning. Utöver att sälja nyckelfärdiga solcellssystem, LED-belysning som ersättare till glödlampor och elektronikutveckling kan de tre teknikerna flätas samman. Idag är huvudområdet elektronikutveckling till alla typer av applikationer, men vi gör även projekt inom solenergi och LED-belysning.


Solarit har en gedigen och mångårig erfarenhet inom elektronik, kraftelektronik samt utveckling av solenergilösningar. Vi åtar oss konsultuppdrag inom dessa områden. Solarit har sedan starten 2003 utvecklat en rad olika elektronikprodukter till en mängd olika företag. Uppdragen har varierat från konsumentprodukter till industritillämpningar, Solarit har även utvecklat egna produkter som säljs via samarbetsparters. Våra uppdragsgivare har varit allt från små enmansföretag till globala storföretag som ABB. Läs mer om vilka tjänster vi kan erbjuda dig som kund.

Vi på Solarit

Stefan Söderlund
VD / Delägare
Elektronikutveckling, projektledning och försäljning.
Bakgrund: Magisterexamen elektronik
E-post: stefan.soderlund[at]solaritab.se
Mobil: 070-594 11 73

Helena Valtersson
Controller/Delägare
Försäljning, Inköp, Produktions- och Projektledning, Ekonomi
Bakgrund: Magisterexamen elektronik
E-post: helena.valtersson[at]solaritab.se
Mobil: 070-376 72 72

Yasir Qureshi
Utvecklare
Elektronikutveckling och mjukvara
Bakgrund: B.E. Datorsystem och Magisterexamen Inbyggda System
E-post: yasir[at]solaritab.se
Mobil: 070-208 42 70