Genomförda och pågående Elektronikprojekt

Nedan kan du se ett urval av de produkter och projekt vi har genomfört.

Elcentral för fordons och industri applikationer

Solarit har utvecklat ett elcentralsystem för fordons-applikationer som styr externa laster i specialfordon så som servicebilar och utryckningsfordon.

Elcentralen och dess tillbehör har en mängd funktioner som konfigureras med hjälp av en PC programvara via USB.

Till exempel finns en digital säkringsfunktion, utgångarna kan kombineras med olika ingångar, timerfunktioner, underspänningsskydd, logikfunktiner etc.
Solarit har fram till idag levererat ca 5000 kompletta enheter till kund samt sköter utbildning och teknisk support.

Handkontroll med CANbus interface

Solarit har utvecklat en handkontroll som kommunicerar och styr ovanstående elcentral. Knapparna bakgrundsbelyses med RGB lysdioder som är konfigurerbara via PC gränssnittet vilket konfigurerar elcentralen.
Kommunikationen sker via canbusprotokoll.

Golfbollsautomat

Solarit har utvecklat elektronik och styrskåp till golfbollsautomat för utmatning av golfbollar på övnings rancher. Elektroniken styr och läser av ett antal elektromekaniska komponeter samt sensorer samt komunicerar med olika betallösningar. Solarit leverar kompletta styrkåp till kunden.

Ventilationsaggregat (FTX)

Solarit har utvecklat ett ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare Solarit har ansvarat både för mekanisk design, styrelektronik samt produktion. Elektroniken styr aggregatet med hjälp av sensorer som mäter luftkvalitet, CO2, fukt och temperatur. Solarit ansvarar även för produktion av enheterna och leverera direkt mot slutkund.

Trådlös 3-axlig accelerometer med gyro och blåtand

Solarit har utvecklat en trådlös mätmodul som mäter acceleration och rotation med hjälp av 3 axlig accelerometer och gyron. Data överförs via blåtand i realtid till en mobilapp eller PC mjukvara.

Produkten är främst avsedd att användas i sportapplikationer där utövaren vill analysera sin träning. Enheten kan fästas på kroppen eller på ett redskap så som en slägga eller spjut.

Modulen mäter endast 16x16 mm exklusive batteri.

Kondensatorbank med höga urladdningströmmar

Solarit har utvecklat elektroniken till en ljusbågseliminator som används i till exempel ställverk. Enheten består av en stor kondensatorbank vilken lagrar en stor mängd energi.

Vid en ljusbåge (fel) laddas energin ur i en mekanisk enhet som kortsluter ljusbågen. Enheten är ca 10 gånger snabbare än en konventionell effektbrytare.

Enheten innehåller laddkretsar för uppladdning till ca 400V, övervakning av kondensatorernas status, kommunikation till överliggande system samt styrning av totalt ca10 kA internt på kretskortet (urladdningsström). Solarit har utvecklat hårdvara, mjukvara, mekaniska delar och levererar kontinuerligt enheter till kund.

Signallampa till flygplatser

Lins och LED lösning för signalering till flygplan på fjärrstyrda obemannade flygplatser.

Solarit har utvecklat lins/LEDlösningen till SAAB Security System. Lampan sitter monterad på en robotarm tillsammans med en kamera som fungerar som sikte. Lampan syns visuellt på ett avstånd på upp till 5 km med endast en 10 W lysdiod.

Solarit har:
• Designat linsen
• LED lösningen inkl. kylning
• Styrelektronik
• Tillverkning av lins, elektronik samt mekaniska delar

Variabel hastighetsskylt

Solarit har utvecklat en variabel hastighetsskylt (E13) för fordon. Skylten kan visa hastigheter från 20km/h till 90km/h i steg om 10 km/h

Digital Röstförstärkare

Tillverkar och sköter logistiken av Voxemas röstförstärkare VoxAmp

VoxAmp används främst som hjälpmedel för personer med bland annat röstproblem eller för personer som använder sin röst som arbetsredskap.
Solarit sköter även teknisk support och distribution till till exempel 
hjälpmedelscentraler och andra användare.

Indikatordisplay till laddstolpar för elbilar

Framtagning av indikatordisplay för elbilsladdstolpar
Displayen visar status för det två ladduttagen på stolpen.


Solarit har designat panelen som är av membrantyp med integrerade ljusstarka lysdioder, ram och mekaniska delar samt elektronik för drivning av lysdioder och kommunikation med överliggande system för laddövervakning. Solarit levererar färdiga displayer till kund.

Solarit har även i ett tidigare projekt för en tidigare version av laddstolpar tagit fram en lysande LED panel monterad på sidan av laddstolpen.

GPS Tracker för positionering utan extern strömförsörjning

Solarit har utvecklat hårdvaran i en batteridriven GPS tracker för positionering av till exempel trailers och containers.

Solarit har ansvarat för hårdvarututvecklingen, produktifieringen samt ansvarar för hela produktionen av trackern och har från våren 2013 producerat flera 1000 enheter för leverans till kund.

LED Logotyp

Solarit har designade en LED logotyp till Elektronik Mekanik.
850 röda och vita lysdioder formar en lysande skylt på 400x350 mm.

Interaktiva Augmented Reality Glasögon

Solarit har utvecklat delar av elektroniken till en av de marknadsledande produkterna inom området Augmented Reality Glasögon

Solarit har huvudansvaret för delsystemet SES Spider Embedded System som är den bärande elektroniken för glasögonen.

Strömsnål Varningslampa

Solarit har utvecklat en ny strömsnål varningslampa (L8H) med LED teknik för skyltvagnar som används vid vägbyggen m.m. 

Systemet består även av en specialutformad solpanel som integreras i vagnen vilket gör att batteriet ej behöver laddas externt. Systemet sänker automatiskt ljuseffekten nattetid för att spara ytterligare energi från batteriet.

LED Fotoblixt

Solarit har utvecklat en special LED lampa för fotografering.

Blixten används vid tillverkning av stora borrkronor och borrämnet passerar genom ringen samtidigt som den kvalitetskontrolleras av en kamera för mönsterigenkänning.

Lampan består av 16 st 7W dioder (totalt 112W). Solarit har både designat de mekaniska delarna samt styrelektroniken.

LED belysning till rislampor

Solarit har utvecklat en special LED lampa till Dramaten då de i föreställningen ”Den goda människan i Sezuan” skulle belysa ett flertal stora och små rislampor i teaterpjäsen.